tag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post8870646629160274865..comments2024-01-13T12:05:06.872+01:00Comments on MojeTworyPrzetwory: Tiramisu z wieczka Piątnicymojetworyprzetworyhttp://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comBlogger44125tag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-19680691497197251732013-03-03T19:33:04.793+01:002013-03-03T19:33:04.793+01:00To jest moje ulubione tiramisu. Przygotowanie jest...To jest moje ulubione tiramisu. Przygotowanie jest banalnie proste, a smak doskonały. Dzisiaj właśnie będę robić na jutrzejsze urodziny brata. Kupiłam inne mascarpone, ale przepis postanowiłam wykonać ten sam :)Beatahttps://www.blogger.com/profile/07359525886971423636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-13416732434509944792012-05-10T23:20:49.774+02:002012-05-10T23:20:49.774+02:00To czas to nadrobić, bo to są naprawdę smakowite p...To czas to nadrobić, bo to są naprawdę smakowite przepisy;) Pozdrawiam!mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-64817942679558111922012-05-10T09:40:22.904+02:002012-05-10T09:40:22.904+02:00Bardzo lubie tiramisu, ale strasznie rzadko je rob...Bardzo lubie tiramisu, ale strasznie rzadko je robie :(. A co do przepisów. To chomukuję i chomikuję i kurka wodna jeszcze nigdy nie zrobiłam dania z opakowania.KucharzyTrzechhttps://www.blogger.com/profile/07341963505304351944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-59965892747614467592012-05-10T01:28:47.812+02:002012-05-10T01:28:47.812+02:00Zwracam honor, faktycznie chodzi ci o przepis z wi...Zwracam honor, faktycznie chodzi ci o przepis z wieczka. <br />Nigdy nie dodaję bitej śmietany do kremu tiramisu, choć wielokrotnie spotkałam się z takimi zaleceniami. dla zwiększenia puszystości dodaję ubite białko z kolei na początek ubijam żółtka z cukrem. Reszta jak u ciebie. Zatem pozostaje wątpliwość, przynajmniej dla mnie, czy producent zalecając bita śmietanę, che podnieść walory swojego produktu, czy po prostu korzysta z jednej z wersji " tradycyjnego" przepisu. W każdym razie najważniejsze że smakuje :) i pewnie, dla kogoś kto jest w stanie przeliczyć kalorie, śmietana/ żółtka- wyjdzie na to samo. <br />Za wyjątkiem Włoch, gdzie żółtka jaj kurzych są tak żółte, że nadają kremowi przyjemny słoneczny kolor. Ale to już na marginesie :) <br />Pozdrawiamy TapendaKasia S,https://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-21375802027413579832012-05-09T23:35:23.001+02:002012-05-09T23:35:23.001+02:00Dając taki tytuł chodziło mi o tiramisu wykonane z...Dając taki tytuł chodziło mi o tiramisu wykonane z przepisu z wieczka mascarpone z Piątnicy. Bardzo lubię ten serek, świetnie się sprawdza w tym tiramisu, pysznie w sosach czy zupach, do których jak daję mascarpone, to właśnie tej firmy, głównie ze względu na cenę, bo mascarpone uwielbiam i obecne w mojej lodówce jest zawsze. Najchętniej chciałabym mieć te włoskie oryginalne i mascarpone i ricottę, ale są drogie, stąd mój wybór Piątnicy. <br /><br />Napewno deser tiramisu wykonany z włoskich biszkoptów, włoskiego mascarpone, włoskiej kawy espresso będzie smakował inaczej i będzie bliższe oryginału. <br /><br />Jednak i przepis i mascarpone z którego robię zawsze tiramisu w 100 % zadowala podniebienie moje i najbiższych;)<br /><br />Pozdrawiam Dziewczyny;)mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-69622293401286857652012-05-09T23:22:37.555+02:002012-05-09T23:22:37.555+02:00Było, już nie ma, ale mascarpone jest;)Było, już nie ma, ale mascarpone jest;)mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-66198608052278159582012-05-09T23:22:08.886+02:002012-05-09T23:22:08.886+02:00cześć! :P
ponieważ w poście, przynjamniej w tytule...cześć! :P<br />ponieważ w poście, przynjamniej w tytule kładziesz nacisk na producenta, mniej na deser sam w sobie, zabrakło mi oceny serka wymienionego producenta. Niedawno stanęłam przed wyborem : "tradycyjna" Galbani czy tańsza Piątnica. Nie chciałam ryzykować i zgodnie ze znanym przysłaowem, wybrałam ten droższy i sprawdzony. Fajnie było by wiedziec, czy się przepłaca,czy kupując polską kopie włoskiego serka, kupuje się produkt ekwiwalentny. <br />pozdrawiamy TapendaKasia S,https://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-75806673723960388132012-05-09T23:21:45.781+02:002012-05-09T23:21:45.781+02:00Ja się łapię nawet na tym, że jak coś kupuję, to p...Ja się łapię nawet na tym, że jak coś kupuję, to patrzę, czy jest jakiś ciekawy przepis;)mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-67771808208152878892012-05-09T23:20:46.590+02:002012-05-09T23:20:46.590+02:00super;), mam nadzieję, choć wieczorami mam jeszcze...super;), mam nadzieję, choć wieczorami mam jeszcze więcej roboty niż za dnia...;)mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-13234993881511838042012-05-09T21:39:23.383+02:002012-05-09T21:39:23.383+02:00babeczka wyszła pysznie- polana roztopioną białą c...babeczka wyszła pysznie- polana roztopioną białą czekoladą<br />bedzie jutro do pracy...<br />moze ciepłe wieczory zachęcą do spotkań :)<br />pozdrawiam.Anuszkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-12367090510394310452012-05-09T21:30:32.873+02:002012-05-09T21:30:32.873+02:00Takie mięciutkie, puszyste, kremowe, ach, jakie mu...Takie mięciutkie, puszyste, kremowe, ach, jakie musi być dobre!Gosiankahttps://www.blogger.com/profile/16010822749311231146noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-38083490673740923802012-05-09T21:22:35.985+02:002012-05-09T21:22:35.985+02:00Ja zbieram wszystkie przepisy z opakowań, ale jesz...Ja zbieram wszystkie przepisy z opakowań, ale jeszcze żadnego nie wykorzystałam - pewnie dlatego, że za dużo mam różnych źródeł inspiracji kulinarnych i nie sposób wykorzystać wszystkie przepisy.<br /><br />Bardzo apetyczne tiramisu.Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-34222887489546163302012-05-09T21:19:37.325+02:002012-05-09T21:19:37.325+02:00Dziękuję i polecam, ten przepis napewno;)Dziękuję i polecam, ten przepis napewno;)mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-32783157798123570562012-05-09T21:18:58.089+02:002012-05-09T21:18:58.089+02:00Dawno Cię nie bylo Aniu;) Ktoś musi kusić i dawać ...Dawno Cię nie bylo Aniu;) Ktoś musi kusić i dawać inspiracje! smacznej babeczki życzę;)mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-58271165231033090462012-05-09T21:17:08.808+02:002012-05-09T21:17:08.808+02:00Smakuje pysznie, na stronie piątnicy są też inne p...Smakuje pysznie, na stronie piątnicy są też inne przepisy na tiramisu z udziałem ich mascarpone;)mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-73691936695154052032012-05-09T21:02:59.696+02:002012-05-09T21:02:59.696+02:00też jakoś nigdy nie zrobiłam niczego z przepisu z ...też jakoś nigdy nie zrobiłam niczego z przepisu z opakowania, ale może czas zacząć :) a tiramisu świetnieTaste of Livinghttps://www.blogger.com/profile/07582878822330044424noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-45183696293365291222012-05-09T20:55:49.434+02:002012-05-09T20:55:49.434+02:00Droga Sąsiadko! Dopiero co wyciągnęłam z pieca bab...Droga Sąsiadko! Dopiero co wyciągnęłam z pieca babkę cytrynową podpatrzoną w Twoich przepiach, a tu niespodzianka. I rano przed pracą po mascarpone i śmietanę niby będe lecieć?! O nie!- wposzę się do Ciebie. Deser wygląda znakomicie!Anuszkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-52244448601495330532012-05-09T20:10:57.690+02:002012-05-09T20:10:57.690+02:00Hmmmmm, nigdy nie zaglądałam do przepisów z opakow...Hmmmmm, nigdy nie zaglądałam do przepisów z opakowań. Ale jak widzę takie tiramisu to myślę sobie, że czas to zmienić :-)skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-83018663823590366222012-05-09T18:57:36.516+02:002012-05-09T18:57:36.516+02:00Wiesz, ja jak pierwszy raz zrobiłam z tego przepis...Wiesz, ja jak pierwszy raz zrobiłam z tego przepisu to nie sugerowałam się tym czy są jajka czy nie, wyszło pysznie i tak nam zostało;) Innego przepisu nie sprawdzałam. A z amaretto nie lubię. bo tak jak kocham migdały, tak nie lubię ani olejku ani likieru migdałowego;( <br /><br />A przepisy są często bardzo fajne i zostają ze mną na długo;) Pozdrawiam!mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-15721021305697607552012-05-09T18:50:00.171+02:002012-05-09T18:50:00.171+02:00W takim razie zachęcam do zrobieia i zjedzenia;) P...W takim razie zachęcam do zrobieia i zjedzenia;) Pozdrawiam!mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-36904626781605441122012-05-09T18:22:36.172+02:002012-05-09T18:22:36.172+02:00Ja zawsze robię klasyczne z jajkami, nigdy nikt ni...Ja zawsze robię klasyczne z jajkami, nigdy nikt nie narzekał, że się obawia, a jajka sprawdzone i tylko BIO. No ale wersja bez jajek bardzo mi się podoba i jest świetną alternatywą, dla tych którzy jajek nie mogą. A próbowałaś z Amaretto? Dla mnie najlepsze do tiramisu:) I przyznam, że jeszcze nigdy nie zrobiłam niczego z opakowania! Zawsze miałam wrażenie, ze te przepisy to takie na odczepnego, czymś trzeba było zapełnić opakowanie:) Przyjrzę im się lepiej:)Katarzyna Jankowskahttps://www.blogger.com/profile/13871734606165906986noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-45571337007528803902012-05-09T17:12:36.751+02:002012-05-09T17:12:36.751+02:00uwielbiam tiramisu! zjadłabym teraz:)
Pozdrawiam!uwielbiam tiramisu! zjadłabym teraz:)<br />Pozdrawiam!k.m.w.https://www.blogger.com/profile/11523068922992528247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-45453531046859458232012-05-09T16:06:14.977+02:002012-05-09T16:06:14.977+02:00Jola, to Ty słodka dziewczyna Jesteś;) Ja bym nie ...Jola, to Ty słodka dziewczyna Jesteś;) Ja bym nie dała rady;)mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-63539646797347353572012-05-09T16:05:13.452+02:002012-05-09T16:05:13.452+02:00Potrzebuję adres i wsyłam;) Pozdrawiam!Potrzebuję adres i wsyłam;) Pozdrawiam!mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6166804034987719921.post-24828422343589271952012-05-09T16:04:32.435+02:002012-05-09T16:04:32.435+02:00Musiało być przepyszne;) Pozdrawiam!Musiało być przepyszne;) Pozdrawiam!mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.com