Przepis dostałam od swojej bratowej Gosi, skład prosty - a smak, hmmm....
lepszej pasty jajecznej nie jadlam;)
Składniki:
- 6 jaj ugotowanych na twardo
- 1 mała cebula lub połowa średniej (albo więcej jak ktoś lubi)
- 1 duża łyżka majonezu
- sól, pieprz - do smaku
Sposób przygotowania:
- jajka obrać i rozgnieść dokładnie widelcem
- cebulkę obrać i pokroić na najdrobniejszą kosteczkę jak się da, dodać do rozgniecionych jajek
- dodajemy majonez, sól, pieprz i odstawiamy do lodówki przynajmniej na 15 minut - po tym czasie - smarujemy na chlebek, bułeczkę i zjadamy;)
Pyszności, polecam - bo naprawdę warto - sama obawiałam się tej surowej cebulki, ale jestem bardzo smacznie zaskoczona, więc zachęcam do wypróbowania - pyszna alternatywa do kanapek dla całej rodzinki.
Bardzo fajny miksik na kanapki. Na to wszystko pomidor i kolacyjka gotowa! Miałem obiekcje co do cebulki ale byłem miło zaskoczony. Rewelacja!
OdpowiedzUsuń