Dziś przepis a dokladniej sposób wykonania "niby" tylko kanapki, ale jaki smaczny, przekonajcie się sami. Jednocześnie jest szansa, że będę częściej pokazywać zastosowanie moich przetworów w dniu codziennym, tworząc dania czy propozycje - nie codzienne!
Składniki na 2 kanapki:
- 2 kromki chleba żytnio-pszennego na zakwasie np. Tatterowiec
- 3 plastry Szynki z Kaszubskiej Gospody
- masło do posmarowania
- 1/2 łyżeczki ostrej musztardy, najlepiej sarepskiej
- 1 marynowany borowik bądź inne marynowane grzybki z tego przepisu
- 4-6 mini ogórków konserwowych
- kilka listków roszponki
- 2 "kępki" kiełek rzodkiewki
Przygotowanie:
- kromki chleba posmarować masłem
- następnie posmarować musztardą
- na jedną kromkę kładziemy opłukane listki roszponki, na drugą kiełki
- mini ogórki zawijamy w dwa plasterki Szynki z Kaszubskiej Gospody i kładziemy na kanapkę z kiełkami łączeniem do dołu
- kolejny plaster szyki układamy na listkach roszponki a na niego pokrojonego w plastry borowika
pyszne:)
OdpowiedzUsuńNo dobra - zgłodniałam... uwielbiam takie kanapki :)
OdpowiedzUsuńŚciskam Głodna Ilona
W tak szalony sposób je się kanapki u mnie w domu. Nie ma nudy!
OdpowiedzUsuńMusi być kolorowo i dużo. Szynki jeszcze nie próbowałam. z podkreśleniem na JESZCZE ;)
Ależ pyszności Ewo! I gratuluję pracy :)
OdpowiedzUsuńEwuniu ta wędlina wygląda naprawdę pysznie ... a kanapki - cóż zjadłabym do ostatniego okruszka:) ....poszperam sobie na stronce zakładów zaraz .... zobacze czy i u nas można kupić te wędlinki:) buziaki
OdpowiedzUsuń