Dziś w roli głównej wystąpi polędwiczka po staropolsku, pyszna propozycja do wykorzystania w karnawałowej kanapce. Odkąd przygotowuję przepisy dla tej marki - kanapki w moim domu już nie są takie zwyczajne, nudne, za każdym razem coś wymyślam, kombinuję, dodaję - smakuję!
Składniki:
- 2 kromki pieczywa tostowego
- 2-3 roszpunki
- 1/3 szklarniowego ogórka
- 2 łyżeczki majonezu
- 1 pomidorek koktajlowy
- 9 plasterków polędwiczki po staropolsku
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
- bierzemy dwie kromki chleba, tostujemy go i smarujemy po obu stronach majonezem
- obieramy ogórka, kroimy w plasterki i układamy na jednej kromce, na to nakładamy 3/4 plasterki Polędwiczki po Staropolsku, dokładamy roszpunkę i na wszystko sypiemy świeżo zmielony pieprz
- kolejnym krokiem będzie „dostawienie piętra” – na tak przygotowany spód nakładamy drugą kromkę, kroimy na pół i wierzch smarujemy resztką majonezu, kładziemy kolejne 3/4 plasterki wędliny i dociskamy odkrojoną połówką kanapki
- ostatni etap to oczywiście nadanie odpowiedniego desingu: tak przygotowaną kanapkę ozdabiamy połówką koktajlowego pomidorka, przeszywając całą Karnawałówkę długą wykałaczką i podajemy gościom lub sami zajadamy ze smakiem ;)
Smacznego ;)
jakie łakocie u Ciebie, chętnie zostanę na dłużej :)
OdpowiedzUsuńWitaj:) Bardzo fajnie prowadzisz bloga. Ładne Zdjęcia.
U mnie moja pasja rękodzieło - ozdoby wielkanocne, poduszki, decoupage, butelki, stroiki, moje obrazy .... zapraszam !
http://lesia-rekodzielo.blogspot.com
Ja próbuje rozprzestrzenić swojego bloga po sieci, jeżeli byłabyś tak miła to proszę o wstawienie mojego linku do siebie, może zechcesz dodać się do grona obserwatorów, pozostać na dłużej, ocenić poprzez komentarz, lub poprostu zajrzeć :) Dziękuję !
postaram się odwdzięczyć :))
Kanapeczka niczego sobie:). Z wielką przyjemnością zjadłabym taką na śniadanie:) .... pozdrawiam Ewuś:)
OdpowiedzUsuń