Składniki:
- 3 filety śledzi marynowanych (podwójne)
- 4 pojedyńcze filety solone
- 2 cebule
- 2 jabłka
- 250 ml kwaśnej śmietany 18%
- 2 łyżki majonezu
- pieprz czarny, pieprz cytrynowy
Przygotowanie:
- śledzie płuczemy, obieramy ze skóry (marynowane) i kroimy na cieniutkie paseczki 0,3 - 0,4cm
- cebulę obieramy i kroimy na drobniutką kosteczkę i sparzamy wrzątkiem
- jabłka obieramy i kroimy na drobną kosteczkę
- do miski dodajemy całą śmietanę, majonez i przyprawy, wrzucamy śledzie, cebulę i jabłka
- dokładnie mieszamy, zakrywamy miseczkę i wstawiamy do lodówki przynajmniej na 12 godzin
Smacznego
Doskonałe same, ale najlepiej smakują z pieczonym ziemniakiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny!