logo

niedziela, 26 listopada 2017

Mega czekoladowe, Świąteczne, Andrzejkowe, po prostu Brownie - potrójnie czekoladowe Brownie z borówkami

Kiedy najdzie Cię ochota i masz niespodziewanych gości albo idziesz na imprezę, gdzie znasz tylko gospodarzy, a wszyscy zaproszeni Goście wiedzą, że jesteś blogerką kulinarną - upiecz po prostu brownie.
Mega czekoladowe, wdzięczne,  przyjmujące każdy ulubiony dodatek - zaspokoi kubki smakowe każdego. Jesz aż się skończy a kończy się bardzo szybko.
Przepis daję dopiero dziś, bo chciałam być pewna, że było zjadliwe :-)
Jeszcze nie raz powstanie wiele kombinacji abyście nie bali się jak ja łączyć smaki, dodatki,  struktury.
 



Składniki:    (na średniej wielkości blaszkę lub tortownicę o średnicy 30cm)
  • 250g masła
  • 100g czekolady deserowej
  • 100g czekolady białej
  • 4 jajka
  • 100g drobnego cukru
  • szczypta soli
  •  150g mąki tortowej
  • szklanka rozdrobionych orzechów włoskich
  • 100g borówek
  • 200g mlecznej czekolady

Przygotowanie:
  • piekarnik rozgrzać do 150 stopni, formę wyłóż papierem do pieczenia
  •  w małym garnuszku rozpuść masło z deserową i białą czekoladą, odstaw do ostygnięcia
  • w misie miksera umieść jaja z cukrem i ubijaj do białości
  • w międzyczasie dodawaj wystudzoną masę maślano-czekoladową
  • dodaj mąkę i szczyptę soli cały czas miksując
  • następnie na samym końcu wsyp orzechy i delikatnie wymieszaj
  • całość przelej do przygotowanej formy i posyp z wierzchu umytymi borówkami i rozkruszoną mleczną czekoladą
  • wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz około 35 minut

Smacznego :-)

 P.S. Ten przepis dzisiaj pojawił się na blogu, tylko dzięki mojej Połówce ponieważ ja nie wykazałam się cierpliwością do komputera, który nie chciał ze mną współpracować.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny!

Drukowanie przepisu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...