logo

wtorek, 9 kwietnia 2013

Serek wiejski z warzywami, orzechami i olejem lnianym

Już coraz częściej sięgam po "białe śniadania" - twarożek, serek wiejski, jogurty czy mleko będą codziennie gościły na moim porannym stole.
Wystarczą do nich kolorowe warzywne czy owocowe dodatki i mamy pyszne i pożywne śniadanie.


Dziś na drugie śniadanie do pracy zabrałam serek wiejski w towarzystwie avokado, orzechów, pomidorków cherry, otrębów żytnich i oleju lnianego. Do tego orkiszowy chleb z tego przepisu z kiełkami lucerny i nic mi więcej nie potrzeba!



Składniki dla 1 osoby:
  • 150 g serka wiejskiego lekkiego
  • 3 orzechy włoskie
  • 1/6 avokado
  • 3-4 pomidorki cherry
  • 1 łyżeczka otrąb żytnich
  • 1 łyżeczka oleju lnianego
  • świeżo zmielona sól morska
  • ulubione pieczywo
  • ulubione kiełki

Przygotowanie:
  • serek wiejski łączymy z pokrojonym avokado, rozkruszonymi orzechami i solą do smaku,  - mieszamy w misce, przekładamy do słoiczka lub pojemnika, posypujemy otrębami i polewamy olejem lnianym
  • dodajemy pomidorki, pieczywo z masłem i kiełkami i gotowe



Przygotowanie tego śniadania trwa kilka minut, warzywa, orzechy i inne dodatki według upodobania;)



2 komentarze:

  1. wiejski w wytrawnej, smacznej i do tego bardzo zdrowej wersji - i like it ! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie śniadanko :)do tego bułeczka z solonym masłem .... MNIAM!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny!

Drukowanie przepisu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...