logo

czwartek, 16 października 2014

Makaron / Spaghetti z groszkiem cukrowym, szpinakiem i rubinem

Kiedy masz już ugotowany makaron, przygotowanie takiej kombinacji trwa dosłownie 5 minut!
Ja ostatnio rozsmakowana jestem w oleju kokosowym i całość właśnie na nim przygotowałam.
Idealny będzie też rzepakowy lub klarowane masło, wybór zostawiam już Wam, jednak jak macie wszystkie składniki o których za chwilę wspomnę, to bierzcie ten przepis w ciemno!






Składniki na 3 porcje:
  • ugotowany makaron - o ulubionym kształcie
  • świeży szpinak - garść
  • świeży groszek cukrowy - około 12-15 strączków
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • świeżo zmielona sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • plastry parmezanu lub sera rubin - także moja miłość ostatnimi czasy  :)  

Przygotowanie:
  • na rozgrzany tłuszcz wrzucamy umyty i pootwierany groszek cukrowy, obsmażamy około 1-2 minuty, dodajemy liście świeżego szpinaku, podsmażamy kolejną minutę, dodajemy makaron
  • solimy, dodajemy pieprz do smaku i całość jeszcze krótką chwilę smażymy
  • zdejmujemy z ognia, dodajemy cienkie plastry sera lub ścieramy na świeżo parmezan - ilość wedle uznania



Smacznego :)

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny!

Drukowanie przepisu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...