logo

piątek, 20 stycznia 2012

Kotleciki z dorsza

Na pierwsze zupa owocowa, którą jak wiadomo nie można się najeść, stąd na szybko zrobiłam kotleciki z mielonego dorsza, którego dostałam od Mamy.




Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa z dorsza
  • 2 łyżki otręb pszennych
  • 1 łyżka mleka
  • sól, pieprz cytrynowy
  • 1 jajko
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  •  jajko rozmącić z mlekiem dodać do mięsa i przez chwilę wyrobić
  • obsypać otrębami, przyprawami i ponownie wyrobić
  • formować płaskie kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rogrzanej patelni na złoty kolor



Smacznego:)

3 komentarze:

  1. oo moja babcia też zawsze robi takie kotleciki! nawet nie wiesz jak dawno ich nie jadłam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają świetnie. Muszę zrobić takie kotleciki :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno takich nie jadłam, a nawet bardzo dawno, chyba od dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny!

Drukowanie przepisu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...