Zmieniłam co nie co, podam przepis już po moich zmianach, a Was po oryginał zapraszam tutaj i jeszcze raz dziękuję Autorce za pyszną inspirację.
Przygodę z brownie uważam za otwartą, dziś zrobię jakieś mieszane, może sernikobrownie?;)
Składniki na blaszkę 23 x 23 cm:
- 115 g masła
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 jajka
- 100 g cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 70 g mąki
- szczypta soli
- 50 g mlecznej czekolady (dałam czekoladki synka - jeszcze zalegając mlecne mini zające wielkanocne)
Przygotowanie:
- masło rozpuścić na średnim ogniu, dodać połamaną gorzką czekoladę, mieszać aż do rozpuszczenia, odstawić do ostygnięcia
- jajka ubić z cukrem na najwyższych obrotach na pyszystą masę, pod koniec dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem, szczyptę soli, mąkę, wymieszać już na wolnych obrotach, tylko tak, żeby składniki połączyły się
- wyłożyć ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać z wierzchu kawałkami mlecznej czekolady
- piec w 160 stopniach około 30 minut, do suchego patyczka
Wiem, że będzie to mój przepis bazowy, będę teraz kombinować, z serem, z owocami, orzechami, jest tyle pysznych możliwości.
Tak jak "dorastałam" do chleba, tak teraz dorosłam do brownie, dziś upiekę kolejne, pokombinuję coś z macarpone, bo mam aż 3 opakowania w lodówce.
Smacznego;)
cudne, ja jeszcze też nie robiłam
OdpowiedzUsuńJak zrobisz to się wnim zakochasz;)
UsuńPrzepyszne cisto - uwielbiam je :)
OdpowiedzUsuńCzyli wiesz co dobre;) Pozdrawiam!
UsuńWygląda smakowicie :]
OdpowiedzUsuńProste w wykonaniu, proste w formie a w smaku... niebiańskie!
UsuńPięknie Ci wyszło ciacho! Cieszę się, że mogłam zainspirować, ja też jakiś czas dorastałam do brownie ;) teraz to moje jedno z bardziej ulubionych ciach :P dziękuję za podanie źródła! :) i pozdrawiam serdecznie sąsiadkę! (ja z Gdyni jestem! :))
OdpowiedzUsuńMoich chłopcy zachwyceni, zniknęło... w 30 minut - połowa zjedzona w domu, druga w lesie;)
UsuńI nie masz za co dziękować, zawsze podaję źródło mojej inspiracji, dla mnie to nie jest problem, a wręcz odwrotnie, to mega miłe, bo gdyby nie Ty, to ja bym go nie upiekła, a wierz mi, że przepisów na brownie mam kilka.. dziesiąt zapianych i dopiero Twoje mnie skusiło i odrazu pognalo do pieczenia;)
Pozdrawiam z Gdańska;)
Hej! Uwielbiam BROWNIE i robię je od samego początku zamieszkania w Anglii. To takie ciasto, które jest u każdej dobrej gospodyni domowej na wszelki wypadek - czy dla gości, czy dla dzieciaków na piknik, czy do herbatki. Pozdrawiam! K
OdpowiedzUsuńCześć Kasiu;) Ja jak napisałam, musiałam do niego dojrzeć;) I skoro jest to ciasto , które jest u każdej dobrej gopodyni, to i ja od dziś tak się czuję;) Dziękuję i Pozdrawiam!
UsuńNajlepsze ciasto świata! koniecznie spróbuj sernikobrownie, najlepiej z malinami póki jeszcze są, niedawno robiłam i nie było osoby której by nie smakowało :)
OdpowiedzUsuńNo właśnie na facebook-u mi doradzono z dodatkiem malin, ale moi chłopcy będą pluli pestkami;(( Mi one nie przeszkadzają, ale im tak;( Pomyślę, coś wymyślę, może dziś normalne tylko sernikobrownie, może czarną porzeczkę albo czerwoną dodam, mam zamrożoną;) Jak myślisz?;)
UsuńCudowne! Zrobiłabym z przyjemnością, ale na razie uporać się ze zjedzeniem mojego barbie torciku ;)
OdpowiedzUsuńSpokojnie, zdążysz zjeść i zrobić;) Pozdrawiam serdecznie!
UsuńCiekawa jestem co wyniknie z połączenia z mascarpone, na pewno pyszności:)) To wygląda niesamowicie, przepis sobie dodałam do zakładek bo strasznie zachęca:)
OdpowiedzUsuńPrzepis jest cudny, dla mnie, normalnie jak go zobaczyłam tak odrazu upiekłam i jetem zachwycona! Pozdrawiam!
UsuńJa też robię takie z malinami i jest super:)Twoje też, oczywiście. Rozpieszczasz tych chłopaków do granic możliwości:)
OdpowiedzUsuńJa malinki uwielbiam, jutro śmiagamy do Mamy, to jak przywiozę może zrobię pół na pół, coś pokombinuję;) A jeśli chodzi o rozpieszczanie... Kocham, więc z przyjemnością i
UsuńIch chociaż w taki sposób rozpieszczam;)
Świetne ciacho!
OdpowiedzUsuńDziękuję;)
UsuńJa uwielbiam Brownie. Zerknij na ten u mnie na blogu, to przepis Nigelli Lawson w serii Nie dla Alergika.Jest przepyszny! bez mąki! Robiłam też wersję z serkiem mascarpone. Brownie to taka cudnie, pyszna, kaloryczna prostota!
OdpowiedzUsuńMy już też uwielbiamy! Twój przepis super, muszę tylko w orzechy i migdały się zaopatrzyć. I tak jak napisałaś Kasiu, jest to pyszna i kaloryczna prostota;)
UsuńJa robiłam tylko spód brownie do sernika :) Muszę zrobić samo brownie kiedys :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie Paulinka, jest cudowne i tak prote w przygotowaniu, że aż mi głupio, że wcześniej nie upiekłam, ale mój typ tak ma, że do niektórych sytuacji muszę dojrzeć;)
Usuńczekoladowa przygoda :)))
OdpowiedzUsuńI jaka pyszna!
UsuńZnakomite Ewo, wyglądają bardzo smacznie ! Pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję, niby nic, a smak i wrażenia wspaniałe!
UsuńMniam, brownie, czekoladowa rozkosz :) Chociaż dla mnie to jest jeden z tych deserów, że po dwóch kawałkach muszę zagryźć kiełbasą, bo mi za słodko ;)
OdpowiedzUsuńCzyli prawidłowo Tomku, jak na faceta przystało;) Pozdrawiam!
UsuńTapenda
OdpowiedzUsuńOoooj skąd my znamy te rodzinne przyzwyczajenia...do słodkiego co nieco ;P.
Przepis zapisujemy - super baza do kombinacji;)
Pozdrawiamy weekendowo;);)
Tak, do takich przyzwyczajeń to odrazu się adoptują, gorzej jak coś dla mnie mają zrobić;)
UsuńTeż mi się wydawało, że ten przepis jest super bazą do kombinacji z dodatkami, stąd odrazu wpadł mi w oko;)
Wygląda naprawdę cudownie :) A zioła są moim zdaniem sekretem kuchni!
OdpowiedzUsuńDziękuję i co do ziół, to zgadzam się w 100%;)
Usuńja także chcę zrobić swoje pierwsze brownie, jestem na etapie szukania przepisu idealnego (ale pewnie nie obejdzie się od stosowania metody prób i błędów)
OdpowiedzUsuńW takim razie powodzenia i czekam na Twoje pierwsze brownie;)Pozdrawiam!
UsuńOj dawno ja brownie nie robiłam, oj dawno...
OdpowiedzUsuńMoże w ten weekend się zmobilizuję i zrobię? Miałaś bardzo dobry pomysł, by zrobić to ciasto na piknikowe wyjście do lasu :)
Pozdrawiam serdecznie,
Edith
Ja pewnie teraz co chwilę będę je robić;) Pozdrawiam Edith z gorącego Trójmiasta;)
Usuńna jednym browies nigdy się nie kończy ;)
OdpowiedzUsuńTo już wiem i wiem też, że z tym przepisem to już się nie rozstanę;)
UsuńSo long as you keep to proper techniques, you are able to exercising in a
OdpowiedzUsuńfaster charge to burn off from the calories without dropping any rhythm.
Take a look at my web site :: bowflex selecttech 552 adjustable dumbbells
There exists a perfect fat loss approach to suit
OdpowiedzUsuńyour needs.
Feel free to visit my blog; bowflex adjustable dumbbells
The largest benefit of the elastic work out bands
OdpowiedzUsuńis the fact they assist you apply progressive resistance on a variety of aspects of your body
from head to toe.
Look at my web page ... Suggested Studying
A common slip-up girls make when wanting for home gym add-ons will be to go much too light-weight on their put in place, I
OdpowiedzUsuńuncover thatmany of my clientele havea handful of light dumbbells and
maybe some work out bands.
Look at my blog :: http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/dumbbell-sets/
Compared to your Bowflex SelectTech dumbbells, the Powerblock adjustable kinds shorten and turn into
OdpowiedzUsuńmuch more compact should you make your mind up to use the lighter weights.
Here is my page :: Report abuse
Ja uwielbiam te ciasteczka! Są pyszniutkie!
OdpowiedzUsuńJa robię według tego przepisu:
http://kuferekmarzen.blogspot.com/2011/10/rozowy-tydzien-zadanie-nr-2.html