logo

czwartek, 8 maja 2014

Szaszłyki ze złotej kiełbasy z warzywami i tymiankiem

Kolejny majowy weekend przed nami, Wami i Nimi ;)
Ja nie zważając na pogodę postanowiłam korzystać z każdego wolnego dnia, spędzać go z moimi chłopakami, wspólnie zasiadać do stołu, wspólnie szykować grilla.
Dziś pokazuję prosty ale jakże pyszny sposób na podanie kiełbasy - szaszłyki, dzięki którym przemycamy warzywa i pokazujemy, że takie z grilla są naprawdę warte schrupania.




Składniki: 
  • 5 złotych kiełbasek
  • 1 mała cukinia
  • 2 czerwone cebule
  • kilka młodych cebulek dymek
  • 6-8 pomidorków cherry
  • świeży tymianek
  • świeżo zmielony pieprz czarny
  • 2 łyżeczki oliwy extra virgin

Przygotowanie:
  • kiełbasę pokroić na 1,5-2 cm plastry
  • cukinię umyć i pokroić na 0,5 cm plasterki, czerwoną cebulę obrać i na 4-ry, pomidorki umyć, osuszyć
  • na szaszłykowe patyczki nabijamy na przemian kiełbasę i warzywo
  • układamy nasze szaszłyki na grillu, kiedy już delikatnie się zrumienią, dodajemy pomiędzy szaszłyki gałązki świeżego tymianku i delikatnie polewamy warzywa oliwą, pieczemy je do uzyskania ulubionego stopnia wypieczenia


  • podajemy z chrupiącym pieczywem czosnkowym i ulubionym ketchupem

Smacznego ;)

2 komentarze:

  1. wszystko wygląda apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nasze Miasto szuka Mistrza Grillowania Pomorza :) Pokażcie, jak smacznie i zdrowo grillować: http://gdansk.naszemiasto.pl/artykul/galeria/zostan-mistrzem-grillowania-na-pomorzu-i-wyjedz-na,2285178,t,id.html

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny!

Drukowanie przepisu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...