logo

piątek, 9 grudnia 2011

Pasta jajeczna - jajecznik

Ostatnio chodziła za mną jakaś dobra pasta jajeczna i to z pysznych, pachnących jajek ze wsi.
Przepis dostałam od swojej bratowej Gosi, skład prosty - a smak, hmmm....
lepszej pasty jajecznej nie jadlam;)



Składniki:

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 mała cebula lub połowa średniej (albo więcej jak ktoś lubi)
  • 1 duża łyżka majonezu
  • sól, pieprz - do smaku

Sposób przygotowania:
  • jajka obrać i rozgnieść dokładnie widelcem
  • cebulkę obrać i pokroić na najdrobniejszą kosteczkę jak się da, dodać do rozgniecionych jajek
  • dodajemy majonez, sól, pieprz i odstawiamy do lodówki przynajmniej na 15 minut - po tym czasie - smarujemy na chlebek, bułeczkę i zjadamy;)



 Pyszności, polecam - bo naprawdę warto - sama obawiałam się tej surowej cebulki, ale jestem bardzo smacznie zaskoczona, więc zachęcam do wypróbowania - pyszna alternatywa do kanapek dla całej rodzinki.

1 komentarz:

  1. Bardzo fajny miksik na kanapki. Na to wszystko pomidor i kolacyjka gotowa! Miałem obiekcje co do cebulki ale byłem miło zaskoczony. Rewelacja!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny!

Drukowanie przepisu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...