Przypomniała mi się pasta z makreli, jaką robi moja Mama, jaką uwielbialiśmy jako dzieci.
Mój M. jak zawsze był od najprzyjemniejszego - oddzielenia mięska od ości:)
Składniki:
- 200 g wędzonej makreli ( w całości ma tyle warzyć)
- 125 g tlustego twarogu
- 3 łyżeczki takie pełne koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki majonezu
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Na pomidorowo pasty makrelowej nie robiłam :) Tym bardziej z twarogiem :) Więc uznaję to za ciekawe i do spróbowania:)
OdpowiedzUsuńTylko w moim domu rodzinnym robiło się taką pastę, u większości występuję makrela głównie z jajkiem, majonezem, ogórkiem, cebulką. Zachęcam do zrobienia, jest bardzo smaczna.
UsuńMoja mama robi pastę z makreli zupełnie inaczej. Muszę jednak przyznać, że Twój pomysł jest niezmiernie ciekawy!
OdpowiedzUsuńMoje - Nasze tylko wykonanie, pomysł od wielu, wielu lat mojej Mamy :)Zapraszam do spróbowania jeśli jesteś z okolic Gdańska;)
OdpowiedzUsuń