Składniki dla 4 osób:
- makraon spaghetti - całe opakowanie
- 2 słoiki 0,5 l pomidorów całych w zalewie
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz ziołowy
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki startego parmezanu
- 4 łyżki pokrojonej bazylii
Przygotowanie:
- makaron gotujemy al dente
- na pateli rozgrzewamy oliwę i dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku i pokrojoną w cienkie pióra cebulę i przesmażamy około 2-3 minut ciągle mieszając
- dodajemy pomidory i smażymy - mieszając cały czas około 4-5 minut, dodajemy cukier, sól, pieprz do smaku i dusimy pod przykryciem około 10 minut na wolnym ogniu
- zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem
- wykładamy makaron, polewamy sosem, posypujemy parmezanem i bazylią
Smacznego:)
Dawno nie jadłam spaghetti, przypomniałaś mi ten smak :))
OdpowiedzUsuńAle miałem wypasik. Proste, szybkie i smaczne. Dzisiaj na to liczyłem! Dziękuję Kochanie!
OdpowiedzUsuń