Nie wyprowadzam Go z błędu, zadowolony zjada ich cały talerz z wielkim apetytem.
Składniki:
- mała cukinia
- otręby - u mnie mix żytnich i pszennych
- 1 jajko
- sól morska świeżo zmielona
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- cukinię dokładnie myjemy i kroimy w 3-4 mm plasterki razem ze skórką
- solimy świeżo zmieloną solą morską
- jajko wybijamy do miseczki i rozmącamy
- otręby sypiemy do drugiej miseczki
- na patelni rozgrzewamy niewielką ilośc oleju
- szykujemy talerz z ręcznikiem papierowym, żeby odsączyć nadmiar oleju
- cukinię moczymy w jajku, następnie w otrębach i smażymy z obu stron na złoty kolor
- odsączamy na ręczniku
Smacznego;)
p.s. możemy zjadać same - jak my, na przekąskę, do obiadu, z jogurtem, śmietaną, sosem koperkowym, szczypiorkowym
Pomysłowe to Twoje oszukaństwo! I z pewnością bardzo smaczne!
OdpowiedzUsuńPyszne!
OdpowiedzUsuńChętnie bym spróbowała.
mniam! cukinia i otręby jak zdrowo!
OdpowiedzUsuńale to musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuń