Dziś wspaniałe śniadanie, pyszny orkiszowy chleb- przepis
tutaj i pasta jajeczna z wiejskich jajek, do tego szczypiorek, rzodkiewka i herbatka z imbirem, cytryną i miodem... Kocham takie śniadania, kiedy już od rana spokojnie, bez pośpiechu zaczynam pięknie dzień, możliwe tylko w weekendy, ale dobre chociaż i to;)
Chleb a dokładnie chleby - 3 sztuki piekałam drugi raz i po raz drugi stwierdzamy: jest przepyszny, wspaniały, zostaje z nami na stałe w repertuarze. Już w nadchodzący weekend piekę chleb na żurku, co z tego wyjdzie, zobaczymy;)
Skladniki:
- 5 jajek ugorowanych na twardo
- 6 plasterów sera pokrojonych w bardzo drobną kosteczkę
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki majonezu
Przygotowanie:
- jajka obrać, drobno pokroić
- dodać ser, majonez, wymieszać
- doprawić solą i pieprzem
- zjeść z ulubionym chlebem, szczypiorkiem, rzodkiewką...
Bardzo apetyczny i estetyczny post:-) Smacznego!
OdpowiedzUsuńDziękuję! Takie zwykłe śniadanie, ale dzięki własnemu chlebowi i paście z wiejskich jajek staje się wyjątkowe i nasze;)
UsuńSmaczne śniadanko:) Masz piękne zdjęcia:) A ta rzodkieweczka jest mniamuśna:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńDziękuję! Staram się jak umiem;) Pozdrawiam;)
UsuńBo proste dania, ale z najlepszych składników, w dodatku przygotowane z sercem i konsumowane bez pośpiechu zawsze są najlepsze:)
OdpowiedzUsuńŚniadanko pierwsza klasa!
Co prawda to prawda! Dziękuję i Pozdrawiam!
UsuńMniam, mniam, pycha i zdrowe śniadanko Was czeka :)
OdpowiedzUsuńno proszę...
OdpowiedzUsuńu mnie też rządziła dzis pasta jajeczna :)
pozdrawiam :)