logo

poniedziałek, 19 marca 2012

Pasta jajeczna i orkiszowy chleb

Dziś wspaniałe śniadanie, pyszny orkiszowy chleb- przepis tutaj i pasta jajeczna z wiejskich jajek, do tego szczypiorek, rzodkiewka i herbatka z imbirem, cytryną i miodem... Kocham takie śniadania, kiedy już od rana spokojnie, bez pośpiechu zaczynam pięknie dzień, możliwe tylko w weekendy, ale dobre chociaż i to;)

  

Chleb a dokładnie chleby - 3 sztuki piekałam drugi raz i po raz drugi stwierdzamy: jest przepyszny, wspaniały, zostaje z nami na stałe w repertuarze. Już w nadchodzący weekend piekę chleb na żurku, co z tego wyjdzie,  zobaczymy;)

    

Skladniki:
  • 5 jajek ugorowanych na twardo
  • 6 plasterów sera pokrojonych w bardzo drobną kosteczkę
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu

    

Przygotowanie:
  • jajka obrać, drobno pokroić
  • dodać ser, majonez, wymieszać
  • doprawić solą i pieprzem
  • zjeść z ulubionym chlebem, szczypiorkiem, rzodkiewką...


Smacznego;)

8 komentarzy:

  1. Bardzo apetyczny i estetyczny post:-) Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Takie zwykłe śniadanie, ale dzięki własnemu chlebowi i paście z wiejskich jajek staje się wyjątkowe i nasze;)

      Usuń
  2. Smaczne śniadanko:) Masz piękne zdjęcia:) A ta rzodkieweczka jest mniamuśna:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bo proste dania, ale z najlepszych składników, w dodatku przygotowane z sercem i konsumowane bez pośpiechu zawsze są najlepsze:)
    Śniadanko pierwsza klasa!

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, mniam, pycha i zdrowe śniadanko Was czeka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. no proszę...
    u mnie też rządziła dzis pasta jajeczna :)
    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny!

Drukowanie przepisu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...