- 6 łyżek mąki kukurydzianej
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 3 łyżki oleju
- 1 jajko
Przygotowanie:
- wszystkie składniki umieścić w misce miksera i miksować do połączenia i uzyskania gładkiego ciasta lub zrobić to za pomocą rózgi - trzeba tylko dokładnie wszystko wymieszać
- smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron do uzyskania złotego koloru, około 30-40 sekund z każdej strony
- podać z ulubionymi dodatkami
Smacznego;)
Fajne, nie próbowałam takich jeszcze :)
OdpowiedzUsuńKręci mnie ten dżemor!:)
OdpowiedzUsuńWyglądają na mięciutkie,muszę upiec bo z samej mąki kukurydzianej jeszcze nie robiłam a bardzo smakowite widać.Zresztą jak synuś mówi ,że smaczne to tak musi być bo dzieci nie kłamią .Albo im coś smakuje albo nie:)
OdpowiedzUsuńWszystko, wygląda pięknie:-) Dżemik bardzo kuszący...
OdpowiedzUsuńładny kolorek mają.
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smakowicie, nie robiłam nigdy takich, więc z chęcią spróbuję:)
OdpowiedzUsuńZrobiłyśmy ! Są przepyszne . Dzidzia oszalała na ich punkcie :). I o dziwo najbardziej smakowały jej posypane zwykłym brązowym cukrem. Wielkie dzięki za inspiracje kulinarne - często tu zaglądamy i testujemy ;).
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, mój synek też najbardziej z cukrem lubi;) I dziękuję za zaglądanie i testowanie - to mnie zapewnia, że chociaż jest tak wiele blogów kulinarnych, to mój też jest przydatny;) Pozdrawiam serdecznie;)
Usuń