Składniki:
- 6 białych kiełbasek
- 3 łyżki tabasco (użyłam Mad Dog)
- 3 łyżki miodu
- kiełbaski ponacinać na skos z obu stron
- na dno naczynia wyłożyć miód - najlepiej żeby był dość gęsty, wtedy wręcz wsmarowujemy go w kiełbaski i na wierzchu z drugiej strony na każdą dajemy w nacięcia tabasco
- zostawiamy tak na całą noc w lodówce
- następnego dnia grillujemy i zjadamy z ulubionymi dodatkami
- u nas łagodny sos koperkowy i chrzanowo-majonezowo-cytrynowy
Do tego chlebek pszenny z tego przepisu i sok żurawinowy z lodem i bez dla chłopaków;)
Smacznego:)
o jaki fajny patent na dwu - smakowe marynowanie kiełbasek, bardzo pomysłowe
OdpowiedzUsuńzrobie taka na siweta, mam wlansie takiego stacjonarnego grilla, beda zachwyceni.. a jaka kielbaske wybrać? która marka najlepsza? moi znajomi namawiają mnie na kanie.. z wy klucharze domatorzy co myślicie?
OdpowiedzUsuń