logo

piątek, 22 czerwca 2012

Biała na słodko-ostro z grilla

Nasze dziecko uwielbia mięska z grilla, najbardziej lubi karkówkę i kiełbaski, więc dla synka była podwawelska, dla nas biała kiełbasa, która przez noc marynowała się z jednej strony na słodko, z drugiej na ostro. Korzystając z lata przynajmniej raz w tygodniu robimy sobie grilla.



Składniki:
  • 6 białych kiełbasek
  • 3 łyżki tabasco (użyłam Mad Dog)
  • 3 łyżki miodu



Przygotowanie:
  • kiełbaski ponacinać na skos z obu stron
  • na dno naczynia wyłożyć miód - najlepiej żeby był dość gęsty, wtedy wręcz wsmarowujemy go w kiełbaski i na wierzchu z drugiej strony na każdą dajemy w nacięcia tabasco
  • zostawiamy tak na całą noc w lodówce
  • następnego dnia grillujemy i zjadamy z ulubionymi dodatkami


  • u nas łagodny sos koperkowy i chrzanowo-majonezowo-cytrynowy



Do tego chlebek pszenny z tego przepisu i sok żurawinowy z lodem i bez dla chłopaków;)


Smacznego:)

2 komentarze:

  1. o jaki fajny patent na dwu - smakowe marynowanie kiełbasek, bardzo pomysłowe

    OdpowiedzUsuń
  2. zrobie taka na siweta, mam wlansie takiego stacjonarnego grilla, beda zachwyceni.. a jaka kielbaske wybrać? która marka najlepsza? moi znajomi namawiają mnie na kanie.. z wy klucharze domatorzy co myślicie?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny!

Drukowanie przepisu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...