Skladniki na 6 porcji:
- 3/4 szklanki mąki
- 25 g otrąb pszennych
- 1 szklanka piwa
- 1 jajko
- 100 g startego żółtego sera
- 1/2 szklanki ketchupu
- 6 parówek
- szczypta soli
- 2-3 łyżki oleju
Przygotowanie:
- mąkę przesiać, dodać otręby, piwo, jajka, sól i zmiksować, odstawić ciasto na godzinę, aby odpoczęło
- patelnię rozgrzać, natłuścić i smażyć naleśniki
- każdy naleśnik posmarować ketchupem, posypac startym serem, na wierzch położyć parówkę i zwinąć w rulon
- zwinięte naleśniki ułożyć w żaroodpornym naczyniu albo na blaszce i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 220 stopni
- gotowe podawać z ulubionym sosem albo dodatkowym ketchupem
p.s. piwo można zastąpić mlekiem, naleśniki wówczas będą delikatniejsze
fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńNajbardziej się zdziwiłam, jak moj synek się nimi zajadał, oczywiście w wersji mlecznej;)
OdpowiedzUsuńfajny pomysl! :)
OdpowiedzUsuń