Uwielbiałam grzanki z jajkiem, tak na to mówiłam jak byłam dzieckiem i tak mówię dziś, uwielbia je M. i uwielbia nasz synek, oczywiście z keczupurkiem;)
Do tego herbata malinowa z pomarańczą i brązowym cukrem.
Składniki:
- chleb, najlepiej pszenny
- 3-4 jajka
- świeżo zmielona sól i pieprz
- masło
Przygotowanie:
- jajka wybić do miski i dokładnie je roztrzepać, dodać sól i pieprz, wymieszać
- masło rozgrzać na patelni
- chleb dokładnie "obtoczyć" w jajku i kłaść na gorącą patelnię, smażyć z każdej strony po 1-2 minuty, do ścięcia się jajka
- podawać gorące, z ketchupem, z serem albo latem z malinowym pomidorem
- do tego ulubiona herbatka
Smacznego;)
Też takie robie. Pycha
OdpowiedzUsuńuwielbiam tosty francuskie!
OdpowiedzUsuńteż uwielbiam, u nas chleb w jaju się mówi :)
OdpowiedzUsuńwidzę, że u Ciebie też serducha na talerzu ;)
OdpowiedzUsuńśliczne serduszka :)
OdpowiedzUsuńJa też często robię takie grzanki, to był hit niedzielnych śniadań w domu rodzinnym, ale jemy na słodko :) z dżemikiem lub cukrem. Z keczupem jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńPozazdrościć! Idealny początek dnia :)
OdpowiedzUsuńale mi smaka narobiłaś ;)
OdpowiedzUsuńMusze zrobić!. Zajadałabym tym się non stop;)
OdpowiedzUsuńTo wspomnienie ze studiów, bo wtedy kolega mnie nauczył robienia ich:)
OdpowiedzUsuńJustyś - takie zwykłe, a takie dobre prawda;)?;)
OdpowiedzUsuńqwert 123 - nie wiedziałam, że tak się na nie mówi;)
Dusia - no proszę, ile o grzankach z jajkiem można się dowiedzieć;)
Ola - zwykłe serduszko, a jak przyjemnie się je;)
Kamila - a dziękuję;)
www.kasia-gotuje.pl - a ja nigdy na słodko nie jadłam;)
Kamciss- nie dość, że pyszny, to jeszcze sentymentalny;)
Zuza - to dobrze, o to chodziło;)
GrowingUp - mnie teraz naszła ochota;) Pozdrawiam!
Anka Wrocławianka - a widzisz, fajnie smacznie powspominać! ściskam!