Ten wiosenny omlet zjadłam w towarzystwie pomidorów z oliwą i szczypiorkiem.
Do picia przygotowałam sobie wodę niegazowaną z cytryną, miętą i syropem klonowym.
Składniki:
- 2 jajka
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 1 łyżka mleka
- szczypta soli
- 2 szparagi
- 1/3 małej cukini
- 1 ząbek czosnku
- garść szczypiorku
Przygotowanie:
- szparagi obrać, pokroić
- cukinię umyć, pokroić w plasterki
- rozpuścić i rozgrzać masło, przesmażyć cukinię i szparagi
- w tym czasie rozbić jajka i dokładnie wymieszać razem z mlekiem i solą
- do warzyw na patelnię dodać ząbek pokrojonego czosnku
- całość zalać jajkami i usmażyć aż do całkowitego ścięcia się masy jajecznej
- wyłożyć na talerz, posypać szczypiorkiem, doprawić świeżo zmielonym pieprzem
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny!