logo

czwartek, 26 stycznia 2012

Naleśniki na słodko z twarożkiem, truskawkami, porzeczkami, migdałami i syropem klonowym

Dzisiejsze śniadanie było kolorowe, słodkie i sycące, dostarczyło mi mnóstwo endorfin.

Obiad już się dusi w rondlu - dzisiaj kurczak po indyjsku z brązowym ryżem - przepis z opakowania, ale to już w następnym poście;)




Składniki i sposób  na przygotowanie naleśników tutaj




Dodatki:

  • 25o g serka twarogowego z wiaderka o smaku naturalnym 
  • 1 duże żółtko
  • 1 łyżka cukru pudru
  • płatki migadłów
  • mrożone truskawki, porzeczki, albo inne świeże owoce
  • syrop klonowy

Przygotowanie:
  • serek dokładnie wymieszać z żółtkiem i cukrem pudrem
  • naleśnika posmarować , powykładać owoce
  • złożyć na pół, przykryć 2 łyżkami serka, wyłożyć owoce, opsypać migdałami i polać syropem klonowym

Smacznego:)

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny!

Drukowanie przepisu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...