Dzisiaj zjedliśmy szybciutko śniadanie i pojechaliśmy się gościć na słodko i obiadowo, tak więc gotowanie miałam dzisiaj z głowy, nie żebym tego nie lubiłam, ale bardzo lubię jak to dla mnie gotują i jeszcze pod nos podstawią;)
Z racji południowego objadania się i popijania różowego wina na naszym stole zawitała lekka sałata z fetą i kiwi w roli głównej.
Składniki dla 2 osób:
- 4 liście sałaty lodowej
- 2 kiwi
- 1 świeży mały ogórek
- 1/2 opakowania fety pokrojonej w kostkę
- 8 pomidorków cherry
- 2 łyżki startego sera żółtego
- sos winegret: 3 porcje oliwy i 1 porcja soku z cytryny, 1 łyżeczka miodu z dodatkiem ziół prowansalskich
Przygotowanie:
- pokroić po 2 liście sałaty na miskę
- umyć, obrać i pokroić w kostkę ogórka i pomidorki na pół
- kiwi obrac i pokroić w kostkę, dodać pokrojoną w kostkę fetę
- posypać startym żołtym serem i polać sosem
Smacznego;)
Napiszę krótko, jak zwykle wyśmienite!
OdpowiedzUsuńsałatka pyszna, a blog obserwuję :)
OdpowiedzUsuńMiło mi bardzo, mam nadzieję, że wciągnę się w przekazywanie tego co się dzieje w mojej kuchni, w moim domu na stałe już w ten wirtualny świat.
OdpowiedzUsuńTaie komentarze bardzo cieszą i motywują:)