logo

piątek, 16 marca 2012

Pasta z makreli, oliwek i szczypiorku

Uwielbiam pasty z makreli, najbardziej tą z twarogiem mojej Mamy, ale ta z dodatkiem czarnych oliwek jest tak fajnie słona, dzięki ich dodaniu, taka z charakterem;)

 

Całości dopełnia szczypiorek i świeżo zmielony kolorowy pieprz - mniam, jeszcze mój chleb by się idealnie wpasowal do tej pasty, ale nadrobię w weekend i będzie i kolejna pyszna pasta i swojego wypieku chleb, a co tam;)




Składniki:
  • 1 duża lub 2 mniejsze wędzone makrele
  • pęczek szczypiorku
  • 15 czarnych oliwek
  • 2 łyki majonezu
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz

Przygotowanie:
  • makrele obrać ze skóry i oddzielić mięso od ości
  • szczypior i oliwki pokroić dodac do amkreli
  • dodać majonez, pieprz, wymieszać


Smacznego;)

3 komentarze:

  1. bingo z oliwkami! z nimi jeszcze nie robiłam, ale juz czuję ten aromat i smak.... uwiellllbiam :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja również lubię makrelę z twarożkiem :) Ta jednak odpada bo jakoś jestem oporna do oliwek ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny!

Drukowanie przepisu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...