Całości dopełnia szczypiorek i świeżo zmielony kolorowy pieprz - mniam, jeszcze mój chleb by się idealnie wpasowal do tej pasty, ale nadrobię w weekend i będzie i kolejna pyszna pasta i swojego wypieku chleb, a co tam;)
Składniki:
- 1 duża lub 2 mniejsze wędzone makrele
- pęczek szczypiorku
- 15 czarnych oliwek
- 2 łyki majonezu
- świeżo zmielony kolorowy pieprz
Przygotowanie:
- makrele obrać ze skóry i oddzielić mięso od ości
- szczypior i oliwki pokroić dodac do amkreli
- dodać majonez, pieprz, wymieszać
Smacznego;)
Moje smaki....
OdpowiedzUsuńbingo z oliwkami! z nimi jeszcze nie robiłam, ale juz czuję ten aromat i smak.... uwiellllbiam :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńJa również lubię makrelę z twarożkiem :) Ta jednak odpada bo jakoś jestem oporna do oliwek ;)
OdpowiedzUsuń