Aż wstyd się przyznać, ale to jest mój pierwszy biszkopt upieczony według tego przepisu i już wiem, że po inny nie sięgnę!!!
Pachnie obłędnie, ślicznie wyrósł i jest pyszny, cała góra została już wyskubana przez moich chłopaków, zupełnie tak samo jak my wyjadaliśmy Mamie;)
Troszkę mi popękał, bo użyłam za małej tortownicy, którą wyłożyłam papierem do pieczenia i się wylewał, ale i tak uważam ten pierwszy raz za udany.
Na drugi raz wysmaruję tortownicę masłem i obsypię bułką tartą.
Cała tajemnica w jego sukcesie tkwi w ubijaniu jaj z cukrem - trzeba ubijać długo - 10-15 minut, aż masa będzie bielusieńka.
Składniki:
- 6 jaj
- 1,5 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1,5 szklanki mąki
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie: