logo

sobota, 28 czerwca 2014

Brownie orzechowe z rafaello i truskawkami

Dar pieczenia ciasta oprócz zadowolenia i osłodzenia życia najbliższy pomaga mi w rozwiązywaniu problemów zawodowych. Bo mam wśród swojego otoczenia Osoby, na które mogę zawsze liczyć i które za tą pomoc nic w zamian nie chcą.
Jednak ja nie lubię tylko "brać" i korzystać, lubię też dawać i najbardziej właśnie to, co umiem i mam ochotę przygotować.
Padło na brownie, bo jest pyszne, bo napewno zasmakuje, bo napewno sprawi, że Obdarowany poczuje się wyjątkowo!




Składniki:
  • 100 g masła
  • 150 g deserowej czekolady
  • 3 jajka
  • 100 g cukru pudru
  • 50 g mąki
  • 50 g mielonych migdałów
  • kilka rafaello
  • kilka truskawek

Przygotowanie:
  • masło i połamaną czekoladę umieścić w rondelku i rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić
  • jajka ubić z cukrem na puszystą masę
  • dodać rozpuszone masło z czekoladą cały czas miksując
  • pomału dodawać mąkę i migdały, dokładnie ze sobą połączyć
  • wyłożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia
  • poukładać truskawki i rafaello delikatnie wcisnąć w ciasto
  • wsatwić do nagrzanego piekarnika do 160 stopni i piec około 35-40 minut - do suchego patyczka  

Smacznego ;)

6 komentarzy:

  1. Fajne polaczenie,pieknie i smacznie wyglada:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda świetnie! ;)
    To zatopione raffaello musi smakować obłędnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Brownie jest wspaniałe i na pewno smakowało Obdarowanemu.:) Pomysł z rafaello bardzo fajny.:)
    Uściski:*

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie też ostatnio brownie było :-) Twoje wygląda bardzo kusząco, muszę spróbować wersji z raffaello :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny!

Drukowanie przepisu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...