Takie śliwki są najlepsze do drożdżówki i do kruchego... a sok, który z nich powstaje jest przepyszny do polewania naleśników i oczywiście do samego wypicia po rozcieńczeniu z wodą.
Składniki:
Przygotowanie:
- śliwki umyć, przekroić na pół i usunąć pestki
- ułożyć ciasno w słoikach, do każdego nasypać 2 czubate łyżki cukru
- słoiki zamknąć i pasteryzować, 20 minut od zagotowania
- zostawić do całkowitego wystygnięcia, wynieść do piwnicy
Smacznego;)
Ewa, gdzie Ty kupujesz te cudne słoiczki?
OdpowiedzUsuńAsiu, tutaj, w Owocowym Domu;)
Usuńhttp://owocowydom.pl/
Takie słoiki to prawdziwy skarb. Muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie! Pozdrawiam!
UsuńO, świetny pomysł. :) Przydałby mi się taki słoiczek.
OdpowiedzUsuń;) Prosto i szybko! A potem pysznie!
UsuńRewelacyjna propozycja. Jutro jadę na rynek po śliwki!
OdpowiedzUsuńProsto, szybko i pysznie! czego chcieć więcej! Pozdrawiam!
UsuńTakie śliwki są rewelacyjne :-)
OdpowiedzUsuń